Uittips Den Haag: Oktoberfest, FC Straat met Soufiane Touzani en naakte fototentoonstelling

Oktoberfest
Oktoberfest © denhaag.com
DEN HAAG - Van Hagenezen in hun blootje tot bier drinken tijdens Oktoberfest en het eerste FC Straat live event van YouTuber Soufiane Touzani op de Sportcampus in het Zuiderpark. Er is voor ieder wat wils dit weekend in Den Haag.

Oktoberfest Grote Markt

Jetzt geht's wieder los! Dit weekend is het Oktoberfest op de Grote Markt.
Het is vrijdag en zaterdag dé plek om grote pullen bier te drinken, schnitzel te eten en op tafel te dansen in een dirndl of lederhosen.
Feestgangers kunnen in de Festzelt aan lange biertafels aanschuiven, ongehinderd door eventueel slecht weer. Binnen in De Boterwaag kunnen de echte die hards met hun pullen op de dansvloer en de tafels los. Vanaf 16.00 uur barst het feest op de Grote Markt los.
Kaartjes voor het hele weekend kosten 10 euro (aan de deur te koop). Kom je in een dirndl of lederhosen? Dan mag je gratis naar binnen. Meer info vind je op de site van het Oktoberfest.

Tentoonstelling Naked The Hague

250 dappere mensen gingen uit de kleren voor fotograaf Leon Schröder. In de tentoonstelling zijn de deelnemers gekleed en naakt te zien. De 500 foto's worden in vier rijen boven elkaar gepresenteerd over een lengte van bijna 50 meter. Met het fotoproject Naked The Hague hoopt fotograaf Leon Schröder (1962) de waardering voor natuurlijke schoonheid te herstellen.
'We leven in een maatschappij waar de media ons dagelijks een vertekend beeld van de werkelijkheid laten zien en ons een irreëel schoonheidsideaal voorhouden', aldus de fotograaf.
De tentoonstelling wordt vrijdagavond geopend door burgemeester Jan van Zanen in een oude kerk aan de Laan van Nieuw Oosteinde 1, in Voorburg. Zaterdag gaat het open voor publiek. De foto's zijn twee weekenden te zien, op vrijdag 7 oktober is er een naturistendag.

FC Straat Live

Wesley Sneijder, Robin van Persie en Frenkie de Jong begonnen allemaal op de straat. Ook Soufiane Touzani bracht zijn hele jeugd door op voetbalpleintjes. Met zijn platform TouzaniTV bezoekt hij veelvuldig diverse pleintjes in heel Nederland om de mooiste acties en goals vast te leggen. En hij ontmoet de grootste topvoetballers.
Dit weekend komt hij naar de Sportcampus voor het eerste live event van FC Straat. 'Een inspirerende voetbaldag waarin je de grote helden van de kleine velden live ziet spelen. Host Soufiane Touzani presenteert een inspirerend voetbalevenement met magische voetbalwedstrijden, special guests en voetbalshows', aldus Soufiane.
Op 2 en 30 oktober is het event op de Sportcampus in het Zuiderpark. Meer informatie en of er nog kaarten zijn vind je op de site van FC Straat.
Onze eigen verslaggever Pim Markering deed mee aan de Voetbal Challenges van Touzani

Lekkerste fietstour

Houd je meer van fietsen dan van voetballen, dan kan je zondag een fietstour doen die in het teken staat van lokaal eten en drinken. Want weet je dat er best veel voedsel van eigen Haagse bodem en de Noordzee komt?
Je kan zondag kiezen uit vier fietstochten: Groente in en rond de stad (13 km), Zee, vis & wier: Scheveningen- en kustroute (8 km), Zuivel, vlees en plantaardige eiwitten. (15 km) en Graan, brood en bier (7 km).
Je komt langs plekken in en rond de stad waar eten wordt verbouwd, verhandeld of bewerkt. Langs bewust ondernemende Haagse horeca, producenten in en rond de stad, buurttuinen en locaties met een interessant verleden. En natuurlijk valt tijdens de tocht het nodige te proeven!
Meer weten? Kijk op de website Haags Groen.
Groene Matties
Groene Matties © Martijn Beekman

Duinenmars

Heb je zin in een wandeling, dan kan je dit weekend meedoen aan de Duinenmars. Je kan wandelingen doen van 5, 10, 15, 25 en 40 kilometer. Speciaal voor de 70ste editie kan je ook 70 kilometer wandelen: 'de uitdaging bestaat uit 35 kilometer op zaterdag en 35 op zondag', aldus de organisatie. Voor die route moet je wel een goed richtingsgevoel hebben. 'Deze route is niet met pijlen wordt aangegeven. Dus kunnen kaartlezen is een pré.'
Meer weten? Check de site van de Duinenmars.

Dierendag bij De Nijkamphoeve

Het is bijna Dierendag. Op 4 oktober worden (huis)dieren in het zonnetje gezet. Bij BuurtBoerderij De Nijkamphoeve worden de dieren zondag al in het zonnetje gezet met een groente- en fruitbuffet om 11.30 uur.
'Kinderen kunnen vanaf 11.00 uur meehelpen met het opbouwen van het buffet.' De middag staat van 12.00 tot 16.00 uur in het teken van crowdfunding voor ezel Igor. Igor is een tijdje geleden in de Paardenkliniek van de Universiteit van Utrecht geopereerd. Een forse onvoorziene kostenpost.
Daarom zijn er 's middags allerlei activiteiten waarmee de BuurtBoerderij geld probeert op te halen voor Igor. Er is een luchtkussen, een djembé-workshop, een Rad van Fortuin en allerlei kraampjes met ezelspullen en boerderijproducten. Ook is er een optreden van reggaezanger Colin Enrico.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!