Leerlingen Maris College slepen vier prijzen in de wacht bij Nationaal Filmfestival voor Scholieren

De leerlingen van het Maris College Belgisch Park op het NFFS
De leerlingen van het Maris College Belgisch Park op het NFFS © Privéfoto
DEN HAAG - Een wel heel memorabel moment voor leerlingen van het Maris College Belgisch Park: met hun inzendingen voor het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS) wisten zij maandag maar liefst vier prijzen in de wacht te slepen. 'We zijn erg trots op onze leerlingen!', laat de school weten.
In de categorie non-fictie ging Joëla Arnhem (14) ervandoor met de eerste prijs. Zij stuurde haar documentaire Twin Towers in, die gaat over hoe mensen de heftige gebeurtenissen van 11 september 2001 hebben beleefd. 'De jury was erg enthousiast hoe ze dit verhaal vertelde door middel van interviews en bestaande en geschoten beelden', aldus begeleidend docent Saskia Laurant.
In diezelfde categorie wonnen Noor Meppelder (15) en Ella Meima (14) de tweede prijs met hun documentaire Droom eens iets nieuws. De film gaat over dat jongeren tegenwoordig een duidelijk beeld zouden moeten hebben over hoe hun toekomst eruit gaat zien. Met de film hopen de leerlingen duidelijk te maken dat je als jongere vooral je eigen pad moet kiezen.

Een verhaal vertellen

Levi Numann (15) is geen nieuweling in de filmwereld. De afgelopen twee jaar wist hij al een eerste plaats in de wacht te slepen en ook deze keer greep hij niet naast de prijzen. Met zijn animatiefilm The Last Walk won hij de derde prijs. Laurant: 'De jury was erg onder de indruk van de manier waarop hij een verhaal wist te vertellen. En alsof dat nog niet genoeg was, won hij ook nog de 3e prijs van de Publieksprijs!'
Tijdens het NFFS volgden de deelnemende leerlingen filmworkshops van professionals en konden zij als echte regisseurs flaneren over de rode loper op weg naar de prijsuitreiking. Onder luid gejuich namen Joëla, Noor, Ella en Levi hun prijzen in ontvangst, laat Laurant weten.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!