Groen licht voor vreugdevuren Scheveningen en Duindorp

Duindorpers kijken naar het vreugdevuur in de nieuwjaarsnacht van 2019
Duindorpers kijken naar het vreugdevuur in de nieuwjaarsnacht van 2019 © Omroep West
DEN HAAG - Het lijkt erop dat komende jaarwisseling de vreugdevuren op Scheveningen en Duindorp door kunnen gaan. Burgemeester Jan van Zanen van Den Haag heeft donderdag een evenementenvergunning afgegeven. Wel moeten de organisaties nog een aantal natuurvergunningen krijgen. De evenementenvergunningen voor de vreugdevuren in Laak en Escamp zullen zo snel mogelijk worden verleend, belooft Van Zanen.
Het jaar 2022 moet het jaar worden waarin de vreugdevuren wel weer door kunnen gaan, maar onder voorwaarden. 'Het houden van een vreugdevuur kan slechts plaatsvinden onder strikte voorwaarden, zoals een maximale grootte en geldende milieunormen, omdat de veiligheid van omstanders en omwonenden niet in geding mag komen', schrijft Van Zanen donderdag aan de gemeenteraad.
Kevin Batenburg, Jan van Zanen en Ab Massa
Kevin Batenburg, Jan van Zanen en Ab Massa © Vreugdevuur Scheveningen
Naast de evenementenvergunning hebben de organisatoren ook nog een watervergunning en een ontheffing op grond van de Wet Milieubeheer nodig. Deze aanvragen worden door de provincie Zuid-Holland, het Hoogheemraadschap van Delfland en het college van burgemeester en wethouders beoordeeld.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!