Kim ging naakt voor fotoserie: 'Het maakt niet uit wat anderen van je lichaam vinden'

© Naked The Hague
DEN HAAG - Poedelnaakt op de foto gaan: je moet het maar willen. Voor velen is het waarschijnlijk niet weggelegd, maar toch durfden 250 Hagenaars het aan. Zij stonden voor de lens van fotograaf Leon Schröder, die met zijn expositie 'Naked The Hague' het taboe rondom naaktheid wil doorbreken. Kim is één van de geportretteerden en vertelt hoe haar eigen terughoudendheid haar overhaalde om letterlijk met de billen bloot te gaan.
Toen Kim een advertentie zag langskomen op social media over een tentoonstelling waarvoor je naakt moet poseren, dacht ze eerst: waarom zou je zoiets doen? Maar door haar eigen reactie werd ze juist getriggerd. 'Omdat de expositie over zo'n grote groep gaat, wilde ik het experiment aangaan', zegt ze. Achteraf is ze erg blij met deze keuze. 'Ik vond het erg tof om te doen'.
Kim legt uit hoe het is om naakt voor een foto te poseren: 'normaal gesproken ben je bezig met wat voor kleding je aandoet en hoe je eruit ziet, maar als je naakt bent hoef je je eigenlijk nergens zorgen over te maken. Normaal gesproken zie je jezelf nooit naakt, behalve soms in de spiegel. Toen ik mijn foto zag, leek het net alsof mijn hoofd op een lichaam was geplakt.'

Borstvergroting

Vroeger keek Kim ook altijd naar het perfecte plaatje op tv en social media. Ze wilde ook een borstvergroting toen ze klein was en was daar best onzeker over. Nu heeft ze heel veel zelfvertrouwen en is ze blij met haar lichaam. 'Het maakt niet uit wat anderen van je lichaam vinden, het belangrijkste is dat je er zelf blij mee bent'.
Op 1, 2, 8 en 9 oktober vindt deze expositie plaats bij de Laan van Nieuw Oosteinde 1 in Voorburg, van 11.00 tot 18.00 uur. Op vrijdag 7 oktober kan je je zelfs, geheel in stijl van de fotoserie, opgeven om naakt de tentoonstelling te bekijken van 18.00 tot 22.00 uur.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!