Verdachte van inbraak met nepwapen verstopt zich bovenop schuur in Duinoord

Foto ter illustratie | Politie Den Haag
Foto ter illustratie | Politie Den Haag
DEN HAAG - Een inbreker probeerde de politie donderdagavond in Duinoord te slim af te zijn door zich te verstoppen op het dak van een schuurtje, maar dat hadden agenten in de gaten. Toen hij naar beneden kwam zagen zij een wapen in zijn broeksband zitten. In totaal zijn drie verdachten aangehouden.
Agenten waren naar de Hollanderstraat gegaan nadat een buurtbewoner een melding had gemaakt. Na de aanhouding is het wapen onderzocht; het bleek te gaan om een balletjespistool dat bijna niet te onderscheiden is van een echt vuurwapen. Deze is in beslag genomen, meldt de politie.
De aangehouden verdachten zijn drie mannen van 29 en 34 jaar oud. Eén van hen komt uit Den Haag, de andere twee hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. Ze probeerden vermoedelijk in te breken bij een woning. De politie doet verder onderzoek.
Als je 14 jaar of ouder bent en met een nepwapen rondloopt en dat zó echt lijkt dat je er iemand mee kunt bedreigen, dan ben je strafbaar volgens de Wet wapens en munitie, laat de politie weten. 'En al helemaal als je er ook nog een strafbaar feit mee pleegt. Je kunt er een gevangenisstraf voor krijgen, of een hoge geldboete.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!