Laat grote takken en snoeihout ophalen tijdens de Takkenroute

© gemeente Den Haag
DEN HAAG - Wie nu zijn tuin winterklaar aan het maken is, hoeft niet zelf te slepen met grote takken om ze weg te brengen. Je kan de komende maand gratis je snoeihout en takken op laten halen door de gemeente tijdens de Takkenroute.
Klein snoeiafval en bladeren kan je gewoon in de groene container doen, maar grote takken passen daar meestal niet in. Van 3 oktober tot en met 4 november haalt de gemeente gratis uw snoeihout en takken op. Om het afval op te laten halen moet je wel even een afspraak maken.
Van het tuinafval wordt compost gemaakt, dat weer gebruikt wordt voor tuinen en parken. 'Door uw tuinafval apart aan te bieden, werkt u mee aan een beter milieu', aldus de gemeente. Je kan in principe het hele jaar je grote tuinafval laten ophalen, maar dat wordt dan dan verbrand. Tijdens de Takkenroute wordt er van de takken compost gemaakt. Twee keer per jaar doet de gemeente die route.

Zo leg je het klaar

  • Bind het snoeihout samen. Maak het pakket niet langer dan 1,2 meter.
  • Boomstammen en takken mogen maximaal een doorsnede van 20 centimeter hebben.
  • Bied uw snoeihout voor 7.45 uur aan langs de weg op de dag van uw afspraak.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!