Leerlingen Segbroek College bemachtigen eerste plek op het NK Debatteren: 'Dit gevoel is geweldig'

Winnaars en docenten met de wisselbeker
Winnaars en docenten met de wisselbeker
DEN HAAG - De leerlingen van het Segbroek College wonnen vorig schooljaar (2021-2022) het grote landelijke debattoernooi voor vmbo-scholieren. Afgelopen week namen zij dan eindelijk hun welverdiende trofee in ontvangst. 'Haagse leerlingen zijn fel en vallen op', vertelt toernooimanager Bibi Smaal. De winnaars kunnen hun geluk niet op.
'Het Segbroek College doet dit jaar voor het eerst mee aan het toernooi en dan is het een enorme eer dat we gelijk winnen', vertelt vmbo-leerling Sami Ouelaouch met een grote glimlach op zijn gezicht. Ook voor teamgenoot Yentel Scholten voelt de eerste plek als een terechte overwinning: 'We zijn een hecht team geworden en hebben elkaar erdoorheen gesleept'.
Niet slechts de wisselbeker nemen de jongeren mee naar huis: 'Ik ben echt een stuk zelfverzekerder geworden, vertelt Sami. Yentel is het eens met haar teamgenoot en vertelt dat 'de rust behouden' en belangrijke kwaliteit is voor een debat deelnemer. 'Daar heb ik zelf aan moeten werken hoor', verklapt ze. 'Toen ik dat deed, ging het veel beter'.

Educatief

'We organiseren debattoernooien voor elke onderwijslaag', aldus Josje van der Meer, directeur van Stichting Nederlands Debat Instituut. 'Dit doen wij om leerlingen zorgvuldig te leren luisteren, spreekvaardigheid mee te geven en nieuwsgierig te laten blijven naar meningen van anderen'. 'Ze zijn zo trots. Dat is heel leuk om te zien'.
LEES OOK:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!