Dichter bij de Molen in Het Woordenrijk

Dichter bij de Molen | Illustratie: Annelies Kool
Dichter bij de Molen | Illustratie: Annelies Kool
DEN HAAG - In Het Woordenrijk aandacht voor het Loosduinse Dichter bij de Molen en kinderboekenweekvooruitblik. Het poëzieprogramma is voortaan tussen 13-14 uur te horen op Den Haag FM.
Troubadichter Marjolein Jua Kool komt vertellen over het evenment ‘Dichter bij de Molen’ dat op zaterdag 15 oktober bij de 300-jaar oude Loosduinse Korenaer gehouden wordt. Wat is een Molengedicht en wie schrijft de beste? Marjolein geeft antwoord en zal ook zelf teksten voordragen (op muziek).
In het kader van kinderboekenweek hoor je het verhaal van Frenk de Slak op muziek gezet door rapper Rico en leest Noah J Stern voor uit het prentenboek ‘Terra Ultima’ waar hij samen met tekenaar Raoul Deleo eerder deze week de Gouden Penseel voor won.
Tevens hoor je de literaire agenda die uitpuilt deze week vanwege de Kinderboekenweek en je hoort alvast drie muzikale tips voor het Crossing Border Festival.
Het Woordenrijk is een radioprogramma over poëzie en literatuur, elke zondag van 13 tot 14 uur. Het werd in 2012 opgericht door Harry Zevenbergen en wordt tegenwoordig gepresenteerd door Adrienne van de Nieuwegiessen en Ricco van Nierop.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!