Richard de Mos vraagt om 100.000 euro aan donaties voor verdediging in rechtbank

Richard de Mos (Hart voor Den Haag)
Richard de Mos (Hart voor Den Haag) © Den Haag FM
DEN HAAG - 'Help me mijn recht te halen.' Dat roept Richard de Mos op in een video die hij plaatste op Twitter. Daarin vraagt hij zijn volgers om een donatie voor zijn verdediging in de rechtbank in januari. De Mos zegt 100.000 euro nodig te hebben 'om zijn onschuld te bewijzen.' Hij wordt door justitie onder meer verdacht van schending van het ambtsgeheim, corruptie en deelneming aan criminele organisaties.
'Nog niet zo lang geleden was ik eerste loco-burgemeester en wethouder in deze fantastisch mooie stad', begint De Mos in zijn video. 'Totdat op 1 oktober 2019 de rijksrecherche daar een einde aan maakte met knotsgekke beschuldigingen.' De Mos zegt onterecht schuldig te zijn verklaard door zijn politieke tegenstanders en spreekt zijn ongenoegen uit over het feit dat zijn partij 'ook nu weer buiten het stadsbestuur wordt gehouden.'
'Maar gelukkig mag ik mezelf gaan verdedigen', vervolgt hij. 'Maar die verdediging kost geld. Héél veel geld.' Volgens De Mos gaat het hierbij om een ton. 'En ik ben zo corrupt en zo crimineel, dat ik dat geld niet heb', zegt hij spottend. Daarvoor doet hij nu een beroep op zijn volgers en politieke aanhangers. 'Wilt u mij steunen met een kleine donatie om mij te laten knokken in die rechtbank en mijn onschuld te bewijzen?'
De Mos deelt op Twitter een link waarop online een zelfgekozen bedrag kan worden gedoneerd. 'Ik hoop dat u dit doet zodat ik weer verder kan gaan om deze mooie stad nog mooier te maken', sluit hij af in zijn video.
LEES OOK

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!