Foto van Mark Rutte bekogeld met eieren bij demonstratie op Koekamp

© Regio15
DEN HAAG - Onder de noemer 'Stop de sloop van Nederland' vindt op zondagmiddag een demonstratie plaats op het Malieveld en de Koekamp. Deelnemers kregen de mogelijkheid eieren te gooien naar een grote afbeelding van minister-president Mark Rutte. De demonstratie verplaatst zich door de binnenstad.
Op foto's is te zien hoe demonstranten borden en spandoeken vasthouden met daarop onder meer teksten als 'Power to the people' en 'Rutte en Kaag uit Den Haag'. Ook aanhangers van de boerenbeweging zijn aanwezig. 'No farmers, no food', is te lezen op een aantal vlaggen. Politie is ter plaatse met meerdere busjes om de situatie onder controle te houden.
Volgens de organisatie, 'Samen voor Nederland', is de demonstratie bedoeld om 'burgers en bedrijven in te laten zien dat de hoge energieprijzen een onderdeel zijn van de gehele sloop van Nederland en om de burgers op te laten staan tegen het algehele beleid van kabinet Rutte en de EU.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!