Optredens DI-RECT met Residentie Orkest uitverkocht: 'Wat te gek'

DI-RECT
DI-RECT © Het Nationale Theater
DEN HAAG - Alle optredens die DI-RECT doet met het Residentie Orkest zijn uitverkocht. 'Wat te gek', meldt de band op Facebook. Het is voor het eerst dat de twee samenwerken voor een aantal optredens.
Er staan vier optreden gepland waarbij de Haagse band samenwerkt met het Residentie Orkest. 'Het spelen van onze liedjes met een groot orkest geeft zo'n ontzettende kick. Het staat al lang op onze bucketlist om met het Residentie Orkest concerten te geven voor een live publiek', zei DI-RECT daar eerder over.
'De muziek van de band is heel dynamisch en gelaagd en leent zich daardoor heel goed voor orkestrale bewerking', vertelde Tom Trapp van het Residentie Orkest over de samenwerking.
Volgend jaar spelen DI-RECT en het Residentie Orkest tweemaal in AFAS LIVE in Amsterdam, eenmaal in Mainstage in Den Bosch en een optreden in Groningen, in MartiniPlaza, sluit de reeks in februari af.

'Is er nog iets mogelijk?'

Als het aan PVV-fractievoorzitter Sebastian Kruis ligt gaan de band en het orkest ook optreden in onze stad. 'Waarom treedt de Haagse band DI-RECT samen met het Haagse Residentie Orkest eigenlijk niet op in Den Haag?', schrijft hij op Twitter. 'Residentie orkest vangt ook flinke zak subsidie van Den Haag, dit is een uniek project maar de heimat wordt niet aangedaan. Is er nog iets mogelijk?'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!