'Den Haag moet eigen coördinator tegen discriminatie en racisme krijgen'

Foto ter illustratie: Joel Muniz (Unsplash)
Foto ter illustratie: Joel Muniz (Unsplash)
DEN HAAG - Oud-wethouder Rabin Baldewsigh (PvdA) is nu een jaar Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme. De Haagse PvdA vindt dat onze stad ook een eigen coördinator moet krijgen. 'Veel organisaties en de gemeente zijn hiermee bezig, maar er is nu niet één gesprekspartner', zegt raadslid Samir Ahraui in Bob Staat Op.
'We kennen al verhalen van makelaars die mensen weigeren op basis van nationaliteit, geloof of geaardheid, of mensen die geweigerd worden voor stage', zegt Ahraui. Een Haagse coördinator moet die gesprekken bundelen, vindt de PvdA. De aanpak is nu te veel versplinterd.
Een lokale coördinator kan in een stad meer dan dan Baldewsingh. 'De thema's zijn lokaal heel anders. Elke stad heeft een andere samenstelling en andere uitdagingen. Een lokaal aanspreekpunt kan in gesprek met de gemeente en alle organisaties die met dit thema bezig zijn. 'En kan naar plekken waar mensen hun verhaal kwijt kunnen.'

Advies geven

Het is volgens de PvdA de bedoeling dat de coördinator gevraagd en ongevraagd advies geeft aan de gemeente. 'Die kan voorstellen doen die we kunnen omarmen en we dan gaan uitvoeren.' PvdA heeft raadsvragen gesteld over dit onderwerp.
LEES OOK:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!