Talkshow over nepnieuws met TikTok-tweeling en meer tijdens Dutch Media Week

TikTok-tweeling Quinn en Aaron Bezemer | Foto via Beeld en Geluid
TikTok-tweeling Quinn en Aaron Bezemer | Foto via Beeld en Geluid
DEN HAAG - Hoe ga je om met fake news op TikTok en hoe kan je controleren wat waar is op internet? Dat wordt dinsdag besproken bij de TikTok Talkshow tijdens de Dutch Media Week van museum Beeld en Geluid.
Tijdens het gesprek over TikTok gaan nepnieuwsexpert Rudy Bouma en TikTok-tweeling Quinn en Aaron Bezemer in gesprek met onderzoeker Luuk Ex van Beeld en Geluid. Maar er is nog meer te doen deze week.
Ook is er woensdagavond een debat over journalistiek in tijden van oorlog en geweld. Hoe gaan journalisten om met de gevolgen van oorlog, geweld en intimidatie? Ook is die avond er een Engelstalige talkshow over nieuwe ideeën voor de veranderende digitale samenleving.

Haagse Media Awards

Donderdag is een speciale avond voor Haagse mediamakers, dan worden de Haagse Media Awards uitgereikt. Ze worden uitgereikt aan talentvolle en onderscheidende mediamakers uit Den Haag en omgeving. De jury bestaat uit onder anderen Willie Wartaal en Dennis Weening.
De Dutch Media Week wordt vrijdag afgesloten met het Haagse fotodebat. Tijdens dit debat gaan professionele nieuwsfotografen in gesprek met elkaar en met het publiek over de beeldvorming van een stad en de rol daarin van nieuwsfotografen. Welke belangen spelen mee bij het in beeld brengen van de stad? En denk je als fotograaf van tevoren al na over framing, vooroordelen en stereotypen?
Meer weten? Je vindt het op de website van de Dutch Media Week.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!