Naam vermoorde Orlando gebruikt voor personage in serie Five Live: 'Pijnlijk en schandalig'

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - Verbazing op sociale media maandag over de nieuwe serie van Linda de Mol. In Five Live werd de naam van de vermoorde Orlando Boldewijn gebruikt voor een fictief personage. 'Waarom vernoem je een personage naar iemand die vermoord is? Pijnlijk', is een van de reacties op Twitter. De producent heeft contact opgenomen met de familie van Orlando om het uit te leggen. 'Ze klonken enorm geschrokken', zegt Diekstra over de producenten tegen Den Haag FM.
Orlando (17) verdronk in februari 2018 na een Grindr-date. Hij had een afspraakje met Roy B. op zijn woonboot in Ypenburg. Volgens B. had hij Orlando na de afspraak afgezet op de kant, zodat die de laatste tram naar huis kon nemen. Maar Orlando kwam daar nooit aan. Meer dan een week later werd zijn lichaam gevonden in het water. De 31-jarige B. werd door de rechtbank veroordeeld tot 44 maanden cel. Hij ging in hoger beroep.
In de serie Five Live van SBS6 kwam ineens de naam Orlando Boldewijn voorbij. Op sociale media verbazen mensen zich hierover. 'Waar zaten de scriptschrijvers met hun hoofd?' en 'De naamkeuze Orlando Boldewijn is wel schandalig', schrijven mensen online.

Contact met de moeder

De advocaat van de nabestaanden, Sebas Diekstra, laat weten dat de producent contact heeft opgenomen om uit te leggen hoe het kiezen van de naam tot stand is gekomen. Ze zouden er niet bij hebben stilgestaan, aldus Diekstra. 'Ze klonken enorm geschrokken', zegt hij.
'De moeder van Orlando ziet op geen enkele wijze kwade intenties hierin bij de producent. Dat de keuze voor deze naam ongelukkig uitvalt, is wel duidelijk', aldus Diekstra in een reactie.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!