Politie dringend op zoek naar zilvergrijze Toyota Yaris na aanrijding met kind (6) op Loosduinseweg

© Regio15
DEN HAAG - De politie is dringend op zoek naar een zilvergrijze Toyota Yaris. Een automobilist reed maandagavond rond 20.30 uur een jongen (6) aan op de kruising van de Loosduinseweg met de Gaslaan, maar ging er daarna vandoor. Het slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.
Het gezin stak de weg over bij een zebrapad in de richting van de Engelenburgstraat. Hun zoon was bijna aan de overkant toen er een auto door rood reed en de jongen aanreed. De bestuurder stopte niet en reed door richting de Oude Haagweg. Hij liet het kind zwaargewond op de rijbaan achter.
Omstanders belden meteen 112. Toen de politie aankwam was het slachtoffer buiten bewustzijn. Een traumahelikopter werd opgeroepen en de jongen is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De jongen ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

Toyota Yaris in plaats van Peugeot

De politie is op zoek naar de auto en de bestuurder. 'Mogelijk heeft het voertuig schade aan de voorruit', aldus de politie. Eerst was de politie op zoek naar een lichte Peugeot 107, maar laat dinsdagmiddag weten dat de verdachte in een zilvergrijze Toyota Yaris reed, model 2002-2005.
Ook is de politie dringend op zoek naar getuigen en camerabeelden. 'Woont u in de buurt en heeft u wellicht een camera die beelden heeft gemaakt van de aanrijding of omgeving? Denk dan aan deurbelcamera's, beveiligingscamera's of dashcams. Alle beelden in de ruime omgeving zijn nuttig', aldus de politie.
Voor de zoektocht is ook een Burgernetmelding gedaan.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!