Bakfiets vol tassen dierenvoer en speeltjes ingezameld voor dierenvoedselbank: 'Super blij'

© Partij voor de Dieren
DEN HAAG - Het is dierendag en dan is het natuurlijk niet meer dan logisch dan dat de Partij voor de Dieren (PvdD) zich inzet voor de beesten, het zit al in de naam van de club. De Haagse afdeling besloot een inzameling te beginnen en kon daardoor een bakfiets vol dierenvoer en speeltjes doneren aan de dierenvoedselbank. Bij die voedselbank kunnen mensen terecht als ze het voer voor hun huisdier niet meer kunnen betalen. De dierenvoedselbank is 'super blij' met de actie van de partij.
'Sommige mensen geven hun laatste euro uit aan huisdierenvoer en lijden zelf honger. Daarom is het goed dat de Haagse dierenvoedselbank deze mensen helpt', vindt raadslid Robin Smit. Ook ziet de partij dat steeds meer mensen moeite hebben om rond te komen en soms de basisbehoeften van het dier niet meer kunnen vervullen. 'Iedereen kan in de financiële problemen komen. We willen voorkomen dat mensen dan ook nog hun huisdier weg moeten doen.' Dierenvoedselbank De Gevulde Buikjes aan de Schoutendreef helpt mensen wanneer ze tegen problemen aanlopen.
De stichting bestaat zonder ondersteuning vanuit de gemeente, ze huren een opslagruimte en werken met vrijwilligers. De zaken die ze uitdelen zijn gedoneerd. Wanneer nodig wordt er ook wat geregeld voor specialistisch voer of medicijnen. 'Mooi om te zien hoe zo’n burgerinitiatief zowel dier als mens helpt. Iets waar de gemeente een bijdrage aan zou moeten leveren.' Om deze club te helpen, en daarmee ook de mensen met een huisdier, heeft PvdD een inzamelingsactie gedaan. Een bakfiets gevuld met tassen met dierenvoer en speeltjes werd overhandigd aan de dierenvoedselbank.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!