'Hoe kon frauderende ambtenaar aan de slag in andere gemeente?'

Paspoorten
Paspoorten
DEN HAAG - Hoe kon het dat een ex-gemeenteambtenaar van Den Haag met een positief advies van de gemeente aan de slag kon bij een andere gemeente nadat deze in Den Haag bleek te hebben gefraudeerd? De SP, ChristenUnie/SGP en Hart voor Den Haag hebben daar vragen over gesteld.
Vorige week bleek dat een 32-jarige Haagse vrouw in de gemeente Noordwijk kon werken nadat ze in Den Haag verdacht werd van het verduisteren van 640.000 euro. In Noordwijk wordt de Haagse er nu van verdacht paspoorten en een rijbewijs te hebben vervalst.
Uit de zaak rond de vervalsingen in Noordwijk stelde de advocaat dat de Haagse van de gemeente Den Haag een positief advies over de vrouw had gegeven na controle van opgegeven referenties die ze aan het detacheringsbureau had gegeven.

'Fout advies'

Volgens de partijen heeft de gemeente de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat 'ondermijnende ex-ambtenaren niet binnen andere overheidsorganen gemakkelijk hun slag kunnen slaan'.
De drie partijen willen nu weten of het klopt dat er een positief advies is gegeven. Wanneer dat het geval is willen de partijen weten hoe de gemeente daar in de toekomst mee omgaat en of er in meer gevallen een 'fout advies' is gegeven.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!