Hart voor Den Haag woest over komst Europa Experience in Den Haag: 'Niemand zit hier op te wachten'

Ralf Sluijs (Hart voor Den Haag
Ralf Sluijs (Hart voor Den Haag © Den Haag FM
DEN HAAG - Het plan van het Europees Parlement om een Europa Experience te openen wordt niet met enthousiasme ontvangen door Hart voor Den Haag. 'Niemand zit hier op te wachten.' Voor de interactieve attractie wordt een koop- of huurpand van 750 vierkante meter in Den Haag gezocht.
Het plan is om een EU-attractie te openen in onze stad waar bezoekers 'een beter inzicht krijgen in de werking van de Europese democratie en de instellingen'. Om de attractie in te richten is een budget tussen de 1,5 en 2 miljoen euro beschikbaar. Wat de kosten zijn om de attractie te exploiteren is nog niet duidelijk, zo schrijft De Telegraaf. Hart voor Den Haag wil weten welke panden als mogelijke locatie worden gezien.
'Met het peperdure maandelijkse verhuiscircus van Brussel naar Straatsburg, laat het Europese Parlement al 30 jaar zien lak te hebben aan de belastingbetaler. Maar het willen openen van een Europa museum in alle lidstaten is weer een nieuw hoofdstuk in de megalomane grootheidswaanzin van de EU', vindt raadslid Ralf Sluijs.

'Geldverspilling'

Het raadslid wil opheldering over de gemaakte afspraken over de vestiging van de EU-attractie. 'De zelfbenoemde D66 Europa-wethouder Van Asten zit nog geen week op z’n post en we krijgen als stad een EU-attractie door de strot geduwd.'
Ook wil Sluijs weten of er geld vanuit Den Haag naar de attractie zal gaan: 'Terwijl gewone mensen slapeloze nachten hebben van de financiële zorgen, draait de elitaire EU-propagandamachine op volle toeren. Helemaal niemand zit op deze geldverspilling te wachten en zeker niet in een tijd waarin het leven voor steeds meer mensen onbetaalbaar geworden is'. Daarom heeft de partij vragen gesteld aan het college over de plannen.

Europese Autoriteit tegen Witwassen

Eerder noemde Sluijs het in het radioprogramma Spuigasten nog 'doodzonde' dat Den Haag niet de nieuwe locatie werd voor de Europese Autoriteit tegen Witwassen (AMLA), deze bleek naar Amsterdam te gaan.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!