Honderden demonstranten bij Tweede Kamer tegen regime in Iran

Demonstratie bij Kamergebouw
Demonstratie bij Kamergebouw © Regio 15
DEN HAAG - Honderden demonstranten hebben zich dinsdag aan het einde van de middag met Iraanse vlaggen en borden verzameld voor een demonstratie in de buurt van het Tweede Kamergebouw aan de Bezuidenhoutseweg. Ze demonstreren daar vanwege de situatie in Iran.
Er wordt wereldwijd al langer en vaker gedemonstreerd vanwege de situatie in Iran. Directe aanleiding daarvoor is de dood van de 22-jarige Koerdische Mahsa Amini. Zij werd een aantal weken terug opgepakt omdat ze haar hoofddoek niet volgens de islamitische kledingvoorschriften zou hebben gedragen. Na haar arrestatie zou ze in een politiebusje zijn mishandeld, waarna ze overleed.
Teksten als 'Islamic regim is killing people by military weapons in Sistan Balochistan' en 'Woman Life Freedom' staan op borden van de demonstranten te lezen, het laatste wordt ook gescandeerd door de demonstranten. Ook zijn er borden met een foto van de overleden Mahsa te zien. De demonstranten willen ook dat er niet meer wordt onderhandeld met het Islamitische regime in Iran. 'We will reclaim Iran and rebuild it', valt er te lezen op een spandoek.
Nieuwssite Regio 15 ziet dat er dinsdag veel politie op de been is bij de demonstratie op de Bezuidenhoutseweg. Voor de groep mensen naar het Kamergebouw trok stond ze op het Malieveld.
Nog geen twee weken geleden werd er ook al gedemonstreerd bij het Kamergebouw naar aanleiding van het overlijden van Mahsa.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!