Op Loosduinseweg aangereden jongen (6) nog altijd in ziekenhuis, Hart voor Den Haag wil maatregelen

© Regio15
DEN HAAG - Er moeten op de Loosduinseweg maatregelen worden genomen om de snelheid van automobilisten te beperken. Hart voor Den Haag doet de oproep nadat er deze week een zesjarige jongen werd aangereden. Mediapartner Omroep West weet te melden dat de jongen nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt.
De jongen raakte gewond nadat hij maandag door de auto werd geschept toen hij over het zebrapad liep. Dat gebeurde rond half 9 in de avond. De automobilist reed door na het ongeluk. De jongen ligt nog in het ziekenhuis. 'Het is nog steeds ernstig, helaas', zegt een woordvoerder van de politie.
Sinds de aanrijding is de politie op zoek naar de auto en de bestuurder. 'Mogelijk heeft het voertuig schade aan de voorruit', aldus de politie. De verdachte zou hebben gereden in een zilvergrijze Toyota Yaris reed, model 2002-2005. Een getuigenoproep in Team West en Opsporing Verzocht dinsdagavond leverde tot nu toe vijftien tips op. Alle binnengekomen tips worden onderzocht en meer informatie blijft welkom, zegt de politie.

'Verschrikkelijk om dat verdriet te zien'

Hart voor Den Haag-raadslid Jelle Meinesz zegt geschrokken te zijn na het ongeluk van maandag. 'Het is verschrikkelijk om dat verdriet te zien.' Meinesz was samen met collega Richard de Mos toevallig in de buurt ten tijde van het ongeval. 'We hadden een fractievergadering gehad, we waren op weg naar huis en we kwamen in een soort fuik terecht waardoor we niet verder konden.'
De twee besloten uit te stappen en in gesprek te gaan met buurtbewoners. 'Ze kwamen vertellen dat het schering en inslag is op die plek. Mensen schijnen dagelijks als gekken daar rond te scheuren', vertelt hij in Bob Staat Op.

Flitspaal

De partij heeft met schriftelijke vragen om actie gevraagd van het college. 'Of ze daar wat snelheidsmetingen willen doen. Om te kijken of het echt zo is. En als dat dan zo is om daar dan een flitspaal te gaan plaatsen.' Zo'n flitspaal zou ervoor kunnen zorgen dat automobilisten er langzamer zullen rijden. 'Het helpt altijd.' Meinesz stelt dat het uiteindelijk 'altijd aan de bestuurder zelf ligt' dat er onveilige situaties ontstaan.

'Bij de tweede keer gaat de auto door de shredder'

Wat de partij betreft komen er hardere straffen voor verkeersaso's. Daar zou bij het Rijk voor gepleit moeten worden. Volgens Meinesz zijn het 'voornamelijk jongeren' die overtredingen begaan. 'Die moet je misschien wat harder aanpakken.'
'Als ze bijvoorbeeld worden gepakt met zo'n hoge snelheid op plekken waar het écht niet kan, dan zou de auto voor een maand afgepakt moeten worden. En bij de tweede keer gaat ie door de shredder. Dan komt het misschien wat harder en beter binnen. Er zijn toch heel veel jongeren die niet begrijpen dat de auto een wapen is als je daar veel harder mee gaat rijden dan toegestaan is.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!