Journalist Pim Markering, Straatwijs en Spuigasten strijden om Haagse Media Award

Ivar Lingen (links), Marcel Verreck (midden) en Pim Markering (rechts)
Ivar Lingen (links), Marcel Verreck (midden) en Pim Markering (rechts) © Den Haag FM
DEN HAAG - Drie programmamakers van Den Haag FM zijn genomineerd voor de Haagse Media Awards. Het gaat om Pim Markering (Straatvraag en ADOpraat), Marcel Verreck (Straatwijs) en Ivar Lingen (Spuigasten).
Markering werkt bij Den Haag FM als verslaggever en is vooral bekend door zijn populaire rubrieken de Straatvraag en ADOpraat. Hij is genomineerd in de categorie ‘beeld’.
Den Haag FM ontving het afgelopen jaar honderden reacties op zijn video over Jacqueline Supriana: een mindervalide vrouw die van een uitkering leeft, maar elke week voor dak- en thuislozen kookt. Vanuit haar scootmobiel levert ze de maaltijden af. Vele Hagenaars hebben na de reportage hun hulp aangeboden en Supriana werd bedolven onder de steunbetuigingen.

Straatwijs en Spuigasten

Verreck gaat in Straatwijs elke week op bezoek bij een Hagenaar of Hagenees om te praten over de straat en buurt waar diegene woont. Daarnaast draagt hij elke zaterdag een column voor in het politieke programma Spuigasten. Voor zijn programma Straatwijs is hij genomineerd in de categorie ‘woord’.
Maar het programma Spuigasten is ook genomineerd in diezelfde categorie. Programmamaker Ivar Lingen spreekt in zijn programma elke week met Haagse politici over de actualiteit. Het programma is vorig jaar al bekroond met de award. Ook won het een andere Haagse persprijs: De Flaneur.

Spotlightprijs

In de twee categorieën ‘beeld’ en ‘woord’ zijn er tien genomineerden. De overige genomineerden zijn nog niet bekendgemaakt. Daarnaast wordt er een nog een derde prijs uitgereikt: de spotlightprijs voor een talentvolle mediamaker of een lifetime achievement.
De Haagse Media Awards worden donderdagmiddag uitgereikt in Beeld en Geluid aan de Zeestraat. De jury bestaat uit presentator Dennis Weening, content creator Roxanne Kwant en schrijfster Daniëlle Zawadi. De prijsuitreiking is een initiatief van PIP en Beeld en Geluid en is onderdeel van de Dutch Media Week.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!