Tientallen woningen ontruimd bij grote brand in Morgenstond

© Regio15
DEN HAAG - Aan de Loevesteinlaan heeft in de nacht van woensdag op donderdag een grote brand gewoed op de achtste etage van een appartementencomplex. Tientallen woningen werden ontruimd.
De hulpdiensten werden rond 00.15 uur gebeld, toen de brandweer aankwam sloegen de vlammen uit het raam. Extra personeel en voertuigen werden opgeroepen, omdat de brand vanaf de straat moeilijk te bereiken was.
Bewoners van de zevende, achtste en negende verdieping moesten hun huis uit. Ze werden opgevangen in een bus van HTM. De bewoner van het huis waar de brand woedde is nagekeken door ambulancepersoneel en vervoerd naar het ziekenhuis vanwege lichte brandwonden en rookinhalatie.

Bewoners konden vluchten

De bewoners vluchtten snel uit huis en deden de voordeur achter zich dicht. 'Dat hebben ze heel goed gedaan', zegt brandweerwoordvoerder Wilco van der Hee bij Bob Staat Op. 'Op de achtste etage heb je een inpandige galerij. Stel je voor dat de deur open blijft staan, dan is de vluchtweg voor anderen verhinderd, omdat de brand de galerij in kan slaan', legt hij uit.
Rond 2.00 uur was de brand geblust. Na een controle op koolmonoxide mochten bewoners weer terug naar huis. 'De omliggende woningen hebben bijna geen schade', zegt Van der Hee. Het appartement waar de brand woedde is tijdelijk onbewoonbaar. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. 'De brand was zo heftig, de bewoners hebben alleen maar vuur gezien.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!