Uittips Den Haag: Museumnacht, Samen voor Loosduinen en weggeefmarkt Segbroek

© Museumnacht
DEN HAAG - Ga jij rolschaatsend door het stadhuis tijdens de Rollerskate Disco of doe je een potje Zwanzenborden in de KB? Deze zaterdag kan je dat en andere activiteiten doen tijdens de Museumnacht. Maar er is ook een festival in Loosduinen en een weggeefmarkt in Segbroek. Lees hier de uittips van dit weekend.

Museumnacht

© Museumnacht
Maar liefst 35 musea en culturele instellingen openen zaterdagavond hun deuren voor de Haagse Museumnacht. 'Het fènste avondsje kuns en kultuâh'. Rolschaats door het stadhuis, transformeer in een Balenciaga-model of doe mee met een potje Zwanzenborden in de Koninklijke Bibliotheek onder leiding van cabaretier Marcel Harteveld. Van alles te doen dus zaterdag tot 1.00 uur 's nachts.
Het volledige programma vind je op de site van de Museumnacht.

Festival Samen voor Loosduinen

In Loosduinen is het zaterdag feest tijdens het festival Samen voor Loosduinen. Tussen 11.00 en 16.00 uur kan je bij Villa Ockenburgh van alles doen, zoals sporten, spelletjes, workshops en optredens zien. Meer dan dertig organisaties doen mee met het festival, zoals sportclubs, scouting en bewonersorganisaties.
De organisaties zijn ook nog op zoek naar vrijwilligers. 'Vele stichtingen en verenigingen zouden niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers, aldus de organisatie van Samen voor Loosduinen.

Weggeefmarkt Segbroek

Wie van tweedehandsspullen houdt kan zaterdag z'n hart ophalen in wijkcentrum de Regenvalk aan het Regentesseplein 148. Daar wordt een Weggeefmarkt georganiseerd door Stichting Africa Life. Mensen konden tot 1 oktober spullen inleveren voor de markt.
Het wijkcentrum staat vol met kraampjes en voor kinderen is er een springkussen. De markt is van 12.30 tot 17.00 uur te bezoeken.

Rick Paul van Mulligen in QUEER PLANET

Tijdens deze confetti-voorstelling van HNTjong worden hokjes juichend afgebroken, grenzen weggevaagd met confetti en maatschappelijke normen hardop bevraagd. QUEER PLANET gaat over het vieren van de vrijheid om te zijn wie je bent en het samenkomen van een diverse gemeenschap.
© Marijke de Gruyter & Nicolien van Jong
De voorstelling heeft een all-queer cast met onder anderen Rick Paul van Mulligen, Fjodor Jozefzoon en Tessa Jonge Poerink. De regie is in handen van Noël Fischer, die eerder dit theaterseizoen de prijswinnende marathonvoorstelling Trojan Wars maakte.
'Het is tijd voor een voorstelling over: queerness. De rijke diversiteit en identiteiten in deze voorstelling bieden een nieuwe perspectief waarbij er geen vaste patronen van mannelijke en vrouwelijke normen meer hoeven te zijn' - Noël Fischer, regisseur
De voorstelling gaat zaterdag in première in het Theater aan het Spui en is daarna tot 4 december te zien in theaters in het land. Meer weten? Check de site van Het Nationale Theater.

Festival Sacred Songs

In Amare wordt zondag het Festival Sacred Songs afgetrapt. Deze vierde editie van het Festival Sacred Songs besteedt aandacht aan oude èn nieuwe rituelen en presenteert muziek, dans en verhalen die getuigen van de spirituele verbondenheid van de mens met de aarde, de natuur en de kosmos.
'Mensen hebben rituelen nodig, vooral in tumultueuze tijden. Rituelen geven houvast, rust, troost, een manier om met heftige situaties om te gaan. Rituelen brengen mensen bij elkaar en versterken het gevoel van onderlinge verbondenheid' - Jeanneke den Boer, festivalcurator.
Het festival wordt geopend met een programma over Egyptische rituelen en muziek. Sacred Songs is van 9 oktober tot en met 6 november te bezoeken op verschillende locaties in de stad.
© Jacod Crawford (Festival Sacred Songs)

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!