Mariahoeve is favoriete wijk voor mensen met beperking: 'Buurtbewoners zijn open en vriendelijk'

© Tineke van Werven (Stichting Voorall)
DEN HAAG - Mariahoeve is in de prijzen gevallen. De wijk is benoemd tot meest favoriete wijk voor mensen met een beperking. Daarvoor kreeg Mariahoeve de Haagse Pluim van Stichting Voorall.
Voorall riep Hagenaars met een beperking op te stemmen op hun favoriete wijk. Met vragen als: Waar voel jij je het meest thuis? Waar winkel je het makkelijkst? En waar voel je je welkom en krijg je de meeste hulp of kan je juist heel zelfstandig zijn? De meeste stemmen gingen naar Mariahoeve.
Mariahoeve is volgens de mensen die stemden een groene wijk met veel recreatie. Het heeft een toegankelijk winkelcentrum en is goed bereikbaar met bus, tram en trein. 'Alles is in de buurt en buurtbewoners zijn open en vriendelijk tegen mensen met een beperking. Ook is er een een actief burennetwerk dat voor elkaar zorgt en armoede bestrijdt', aldus Voorall.

Tips voor andere wijken

Maar er valt ook nog wat te wensen voor Mariahoeve. De wens is een openbaar gehandicaptentoilet in de wijk. De 'Haagse Pluim' is uitgereikt aan stadsdeeldirecteur Debora Lootsma van Haagse Hout, waar Mariahoeve onder valt.
Alle reacties van inwoners worden gebundeld en aangeboden aan de stadsdeeldirecteuren van andere wijken. Daarmee wil Voorall ook de andere stadsdelen tips geven voor een toegankelijke wijk.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!