Oud-Kamerlid Joram van Klaveren in Vrijmibo

Joram van Klaveren
Joram van Klaveren
DEN HAAG - Oud-Tweede Kamerlid Joram van Klaveren is vrijdag te gast in het programma Vrijmibo op Den Haag FM. Hij was van 2010 tot 2017 lid van de Tweede Kamer en tot 2014 namens de PVV.
Oud-politicus Van Klaveren maakte in 2019 bekend zich te hebben bekeerd tot de islam. Hij stapte van zijn christelijke geloof af en werd moslim. Een radicale switch, die tot veel reacties in de media en samenleving leidde. Van Klaveren werkt nu voor de Islam Experience Centre (IXR), een particulier initiatief vanuit de islamitische gemeenschap en het bedrijfsleven.
De komst van Van Klaveren in het programma betekent ook een weerzien met zijn voormalige collega Elias van Hees, die in de jaren dat Joram Kamerlid was achter de schermen werkte voor de PVV in de Tweede Kamer en actief was als raadslid in Den Haag (2014-2017) voor die partij.

‘Heel interessant gesprek’

Elias kijkt uit naar het gesprek met Joram: ‘We hebben allebei een ander pad gekozen. Een mens kan van mening veranderen, zo blijkt maar weer. Dit wordt een heel interessant gesprek!’
Vrijmibo wordt elke vrijdagmiddaguitgezonden tussen 17.00 en 18.00 uur. Het programma wordt gepresenteerd door Elias van Hees.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!