Hizir Cengiz, Kanso Ogbolu en Nike Ayinla winnaars Haagse Media Awards

Hizir Cengiz met Voetnoot*
Hizir Cengiz met Voetnoot* © Voetnoot*
DEN HAAG - De Haagse mediamakers Hizir Cengiz, Kanso Ogbolu en Nike Ayinla zijn donderdagavond de winnaars van de Haagse Media Awards. Het was de tweede keer dat de mediaprijzen werden uitgereikt in Beeld en Geluid aan de Zeestraat.
De inzendingen waren erg divers: van documentaires tot foto’s, van spoken word tot podcasts. In drie categorieën werden er prijzen uitgereikt: beeld, woord en spotlight. Laatstgenoemde is de aanmoedigingsprijs voor jong talent.
De eerste prijs die werd uitgereikt, ging naar Kanso Ogbolu voor zijn korte animatiefilm, die ook te zien zal zijn tijdens verschillende filmfestivals in Nederland - en mogelijk ook in het buitenland. De jury was onder de indruk van de kwaliteit van de animaties.
Hizir Cengiz ging ook met een prijs naar huis. In zijn podcast Voetnoot* voert hij diepe gesprekken met verschillende gasten, zoals schrijver Philip Huff, pastor Bettelies Westerbeek uit Moerwijk en actrice Nora Akachar over persoonlijke en maatschappelijke thema’s. Voetnoot* is ook een maandelijkse talkshow in theater De Vaillant.

Creatief platform

De aanmoedingsprijs ging naar Nike Ayinla van Homegrown. Dat is een multidisciplinair creatief platform voor jonge makers. Via dit platform wordt jonge creatievelingen een podium geboden, wat de jury zeer prijzenswaardig vond.
Maar liefst drie programmamakers van Den Haag FM waren ook genomineerd voor een van de prijzen, maar gingen uiteindelijk met lege handen naar huis. Pim Markering (Straatvraag en ADOpraat), Marcel Verreck (Straatwijs) en Ivar Lingen (Spuigasten) waren genomineerd.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!