Stappen in Den Haag moet veiliger: 'Iedereen heeft wel eens iets meegemaakt'

Foto ter illustratie: Unsplash
Foto ter illustratie: Unsplash
DEN HAAG - Het stappen in Den Haag moet veiliger, dat vinden de Haagse Stadspartij (HSP), PvdA en Hart voor Den Haag. 'Er gebeuren vervelende dingen, zoals grensoverschrijdend gedrag en discriminatie op religie en gender', zegt Gezal Karabekir (HSP) in Bob Staat Op.
'Ik denk dat iedereen wel eens iets heeft meegemaakt. Oh, er zat iemand aan me. Maar er gebeurt verder niks mee, je gaat niet zo snel naar een beveiliger. Laat maar, denk je dan', vertelt Gezal uit eigen ervaring.
Het nachtleven moet een plek zijn om fijn uit te gaan en mensen te leren kennen. Maar het heeft dus ook een keerzijde. En dat is te normaal geworden, vindt de fractievertegenwoordiger. 'Het is genormaliseerd, maar het hoeft niet zo te zijn.'
Gezal Karabekir
Gezal Karabekir © gemeente Den Haag

Barpersoneel

Dat merkte Gezal toen ze in Rotterdam uitging. Terwijl ze in de rij stond voor een club werd duidelijk dat ze aandacht hadden voor veiligheid. 'Iemand liep met een bord Dit is een veilige plek. Vooraf dat signaal aangeven dat er op gelet wordt', dat is volgens Gezal belangrijk.
Er is dan ook een rol weggelegd voor barpersoneel, denkt Gezal. 'Die hebben zicht op wat er gebeurt. De club of kroeg kent publiek het best. Het personeel kan al best veel bereiken.'
Daarom diende de partij een motie in. Die werd aangenomen en nu gaat het college praten met clubeigenaren en horecaondernemers om aandacht op veiligheid te vestigen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!