Carmen wint Onbeperkt070-prijs met idee voor muziekclub voor kinderen met en zonder beperking

De winnaars van de Onbeperkt070-prijs met Lucille Werner (links)
De winnaars van de Onbeperkt070-prijs met Lucille Werner (links) © Stichting Voorall
DEN HAAG - De Onbeperkt070-prijs is dit jaar gewonnen door Carmen van Haren met haar idee Katarat. Dat is een muziekclub voor kinderen met en zonder beperking. Katarat wint een prijs van 7.500 euro. Hiermee gaat de club kinderen vier seizoenen lesgeven.
De prijs werd voor de vijfde keer uitgereikt en gaat naar het beste idee dat Den Haag toegankelijker maakt voor mensen met een beperking. Lucille Werner (oud-presentatrice van Lingo en Kamerlid voor het CDA) reikte de prijs uit. 'Ik vind dat heel eervol en ontzettend leuk om te doen. Zeker als je als stad een focus hebt op de toegankelijkheid. Dat is zo ongelofelijk belangrijk', zei ze eerder in Bob Staat Op.
De tweede prijs van 2.500 euro ging naar Jos Remmerswaal. Hij bedacht een verhuur van een tandemfiets voor mensen met een beperking. Stichting Voorall heeft Biesieklette zover gekregen dat die de fiets gaan verhuren. 'Met de twee prijzen die nu zijn uitgereikt, brengen wij Hagenaars met en zonder beperking dichter bij elkaar. Dat is precies wat we beogen', zegt Voorall-directeur Wim Carabain.

Ontmoeten en meedoen

Een jury koos de winnaars. 'De muziekclub zet aan tot ontmoeten en meedoen bij kinderen. Dat laat zien dat in elke sector iedereen welkom kan zijn en het idee verbetert de participatie in de samenleving', aldus de jury onder leiding van Frans Joseph Rouppe van der Voort.
In totaal kwamen er bij Voorall veertig inzendingen binnen. De komende tijd kijkt Voorall of andere ideeën ook uit te voeren zijn.
Heb jij ook een goed idee voor meer toegankelijkheid en inclusie in Den Haag? het hele jaar kan je ideeën insturen naar Voorall.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!