Rechter Yolanda Bosman en Hanneke Laura in Het Woordenrijk

Schetsjes uit de Rechtbank | Illustratie: Mariska Bijvanck
Schetsjes uit de Rechtbank | Illustratie: Mariska Bijvanck
DEN HAAG - In Het Woordenrijk schrijvende rechter Yolanda Bosman, poëzie en tips. Het boekenprogramma is voortaan tussen 13-14 uur te horen op Den Haag FM.
Yolanda Bosman is rechter bij de Haagse rechtbank en begon een paar jaar terug met korte verhalen schrijven. Deze columns verschenen aanvankelijk intern en werden dus vooral door collega-juristen gelezen. Sinds kort is haar boek ‘Schetsjes uit de Rechtbank’ echter overal verkrijgbaar. We spreken haar over dit boek, haar werk en over schrijven als uitlaatklep. Tevens in de uitzending een gesprek met de Haagse singer-songwriter Hanneke Laura, die na haar rechten-studie en een baan in de advocatuur koos voor de muziek. Om in het thema te blijven komt alle muziek tussendoor van musicerende juristen zoals Paolo Conte, Lien Cornelissen, Kristel Snellen en Tim Dawn.
Marike Verheul verzorgt de rubriek Het Gedicht van de Week en je hoort de literaire agenda.
Het Woordenrijk is een radioprogramma over poëzie en literatuur, elke zondag van 13 tot 14 uur. Het werd in 2012 opgericht door Harry Zevenbergen en wordt tegenwoordig gepresenteerd door Adrienne van de Nieuwegiessen en Ricco van Nierop.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!