Kunstlicht over Kinderboekenweek met schrijver Koos Meinderts

© Mathijs Meinderts
DEN HAAG - Kunstlicht staat deze zondag midden in de Kinderboekenweek. Tot 16 oktober vinden boekenweekevenementen plaats binnen het thema 'Gi-ga-groen'. Om die reden bezochten bekende schrijvers, waaronder Koos Meinderts, verschillende scholen in Den Haag.
Koos Meinderts maakt in 1983 met zijn debuut als schrijver. Inmiddels heeft hij ruim vijftig titels op zijn naam staan: kinderboeken, jeugdromans en boeken voor volwassenen. Meinderts schrijft ook veel theater zoals de bekende voorstellingen met Harrie Jekkers. Meinderts komt uit Loosduinen maar woont en werkt inmiddels in Utrecht.
Zijn werk is veelvuldig vertaald en meermalen bekroond. Zo werd zijn jongerenroman De zee zien bekroond met de Boekenleeuw, ontving hij een Gouden Griffel voor Naar het Noorden en werd zijn lied Maite Maria onderscheiden met de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied. Samen met Harrie Jekkers werd hem de Annie MG Schmidtprijs toegekend voor Terug bij af.
In kunstlicht vertelt Koos Meinderts over zijn schrijverschap en over de Haagse basisschool die zijn naam draagt.
Elke zondag tussen 12.00 en 13.00 uur word je in Kunstlicht door Thom Ferwerda bijgepraat over actuele ontwikkelingen in Den Haag op het gebied van kunst en cultuur.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!