Spuigasten: nieuwe fractievoorzitters Marieke van Doorn (D66) en Lotte van Basten Batenburg (VVD)

Marieke van Doorn (D66) en Lotte van Basten Batenburg (VVD)
Marieke van Doorn (D66) en Lotte van Basten Batenburg (VVD) © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - In het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM zijn zaterdag te gast: fractievoorzitters Marieke van Doorn (D66) en Lotte van Basten Batenburg (VVD).
Marieke van Doorn is de nieuwe fractievoorzitter van D66 in de gemeenteraad. Van Doorn volgt daarmee Robert van Asten op. Hij werd vorige week beëdigd als wethouder. Van Doorn werd maandag door de fractie unaniem verkozen voor de functie. Daarmee hebben alle coalitiefracties nu een nieuwe fractievoorzitter gekozen.
Eerder werd al duidelijk dat Lotte van Basten Batenburg de fractie van de VVD gaat leiden. Bij GroenLinks is Maarten De Vuyst fractievoorzitter nu Mariëlle Vavier wethouder is geworden. Bij de PvdA heeft Janneke Holman de functie van fractievoorzitter op zich mogen nemen. Bij het CDA zal de functie opnieuw vervuld worden door Kavish Partiman. De fracties kozen een nieuwe fractievoorzitter omdat hun voorman of voorvrouw doorschoof naar een wethouderspost.
Op welke manier brengen de fractievoorzitters Marieke van Doorn (D66) en Lotte van Basten Batenburg (VVD) ‘nieuw leiderschap’ in de Haagse gemeenteraad? En hoe willen zij hun fractie profileren?

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!