Deze gebouwen maken kans op de Haagse Woonprijs

De genomineerden | Fotobewerking: Den Haag FM
De genomineerden | Fotobewerking: Den Haag FM
DEN HAAG - Wordt het de Haagse Hendrik, Leyhof, ZuidHaven of Grotius? Deze vier gebouwen maken dit jaar kans op de Haagse Woonprijs. Eerder wonnen Caland Dock en Hoog Lindoduin de prijs.
De Haagse Woonprijs is bedoeld voor bouwprojecten van hoge kwaliteit die een impact hebben op de omgeving. 'De mensen achter deze projecten zijn veelal pioniers met een gezonde dosis lef', aldus de organisatie van de prijs.
Voor de nominaties wordt er gekeken naar verschillende onderdelen. Het project moet inspelen op de behoefte van de klant en de maatschappij. En het moet een thuis creëren. Het gebouw moet de omgeving extra kwaliteit geven en iets toevoegen aan een duurzame woonomgeving. Daarnaast moet het binnen het gemeentelijke bouwbeleid passen. En het gebouw moet qua architectuur en stedenbouwkunde iets toevoegen.
Op 28 november wordt de prijs uitgereikt. De winnaar krijgt een cadeau en vooral eeuwige roem. 'Het is een prestigeprijs', aldus de organisatie.

Genomineerden

  • Leyhof – BPD Ontwikkeling in Escamp
Leyhof
Leyhof © BPD Ontwikkeling
  • Haagse Hendrik in Laak – Haag Wonen
Haagse Hendrik
Haagse Hendrik © Haag Wonen
  • Zuidhaven op Scheveningen – De Zuid C.V. (samenwerking ontwikkelaars MRP en VORM)
Zuidhaven
Zuidhaven © De Zuid C.V.
  • Grotius in Bezuidenhout – Provast
Grotius
Grotius © Michel Molder

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!