Van klassieke auto tot visserman, twintig parkeerautomaten zijn versierd met kunst en cultuur

© conservator Muzee Scheveningen bij nieuwe parkeermeter
DEN HAAG - Laten we eerlijk zijn: de parkeermeter zal voor weinig mensen de favoriete plek zijn om te komen bij het wegzetten van de auto. Maar een aantal parkeermeters in Den Haag is sinds dit weekend wel iets leuker om te zien. Op 20 plekken zijn de grijze parkeermeters in samenwerking met musea versierd met kunst en culturele informatie.
Zo zijn op de parkeermeters van Muzee Scheveningen podcastmaker Patsy Kroonenberg en visserman Henk Ammeraal te zien. Daarnaast is er informatie te vinden over het museum op Scheveningen. Ook bij het Louwman museum kom je meteen in de sfeer van het museum, daar is een uiteraard een parkeermeter met een klassieke auto erop te vinden.
In totaal zijn er 20 versierde parkeermeters in Den Haag te vinden, allen staan ze in de buurt van musea. Met de meters krijgen de musea extra aandacht en komen mensen op een laagdrempelige manier in aanraking met kunst en cultuur.
De parkeermeters staan bij Museum Gevangenispoort, Eschermuseum, Mauritshuis, Haags Historisch Museum, Beeld en Geluid, Huis van het Boek, Vrije Metselarij Museum, Omniversum, Kinderboekenmuseum, Kunstmuseum, Bredius, Panorama Mesdag, Beelden aan Zee, Oranjehotel, Louwman Museum, KM 21, Fotomuseum en Muzee Scheveningen.

'Ik wil dit ook in Den Haag'

PvdA-raadslid Janneke Holman opperde het plan voor de opgefleurde parkeermeters. Zij stuurde in februari een tweet -mede gericht aan toenmalige wethouder Robert van Asten- over een parkeerautomaat in Amsterdam waar het Meisje met de parel op te zien was. 'Ik wil dit ook in Den Haag.'
Die Tweet lijkt nu succes te hebben gehad: de eerste parkeermeters werden dit weekend door Holman en cultuurwethouder Saskia Bruines (D66) officieel onthuld. Holman is elk geval tevreden: 'Het zijn de kleine dingen die de stad leuk maken!'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!