Huurhuis van 2.800 euro, tien kilo lachgas en verkeersboetes bij grote controle in Segbroek

Foto via politie Segbroek
Foto via politie Segbroek
DEN HAAG - In Segbroek is tijdens een grote handhavingscontrole een huurhuis (102 m2) ontdekt met een huurprijs van maar liefst 2.800 euro per maand. Ook werd er tien kilo lachgas in een horecazaak gevonden en reden er mensen onder invloed. Dat meldt de politie Segbroek op Facebook.
De controle was donderdag bij de Zevensprong, waar wegen zoals de Regentesselaan en Loosduinseweg samenkomen. Er werd gecontroleerd vanwege de veiligheid en leefbaarheid van het gebied.
De Haagse Pandbrigade controleerde woningen en ontdekte van alles wat niet mag. Bij de helft van de 34 huizen was er sprake van illegale kamerverhuur of te hoge huren. Zo werd er een huis van 102 vierkante meter verhuurd voor 2800 euro per maand. Bij zes woningen bleek er fraude gepleegd met de elektriciteitsmeter.

Horecazaak verplicht gesloten

Ook 29 horecazaken werden gecheckt. Een zaak werd voor twee weken gesloten nadat er softdrugs waren gevonden. In een andere horecagelegenheid lag tien kilo lachgas.
Tijdens een verkeerscontrole schreven agenten 26 boetes uit aan brom- en snorfietsers die te hard of onder invloed van drugs reden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!