Samenscholing voert opnieuw actie voor behoud van broedplaats in Moerwijk

© De Samenscholing
DEN HAAG - Bezoekers en sympathisanten van culturele broedplaats de Samenscholing gaan zaterdag (15 oktober) de straat op om te demonstreren. Dat doen ze vanwege voorgenomen sluiting van de broedplaats per november. Een aanbod om drie initiatieven langer in het pand te laten zitten heeft de club afgewezen.
Het is de bedoeling om de voormalige school in Moerwijk om te vormen naar een verzamelplaats voor kleine bedrijven. Onder de noemer 'De Samenscholing Blijft!' wordt zaterdagmiddag verzameld op het Stationsplein, daar worden enkele toespraken gehouden en vervolgens wordt er een route gelopen door het centrum om te eindigen bij het stadhuis.
De Samenscholing wil dat het herontwikkelingsplan en de sluiting van de broedplaats van tafel gaat en dat de gemeente opnieuw in gesprek gaat met de buurt en organisatoren van de samenscholing om zo tot nieuwe plannen te komen.

Weggeefwinkel en veganistisch café verdwijnen

Er wordt al langer actie gevoerd om de Samenscholing niet te laten sluiten. Als dat gebeurt verdwijnen een weggeefwinkel, concertzaal, anarchistische bieb, het veganistisch eetcafé 'Water en Brood' en nog veel meer initiatieven uit het pand. Een nipte meerderheid in de gemeenteraad steunde de plannen van de wethouder om het pand te verbouwen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!