Rijverbod voor twee buschauffeurs omdat ze onder invloed van drugs waren

© Verkeerspolitie Den Haag (Twitter)
DEN HAAG - Twee buschauffeurs zijn maandag aangehouden omdat ze onder invloed van drugs waren. Ze mogen 24 uur lang niet rijden. Dat meldt de verkeerspolitie Den Haag na een verkeerscontrole.
In totaal zijn er 15 bussen gecontroleerd bij de controle van de verkeerspolitie Den Haag, verkeerspolitie Rotterdam, Inspectie Leefomgeving en Transport en de RDW. 'Merendeel van de bussen waren in orde', schrijven agenten op Twitter. Vijf chauffeurs kregen een waarchuwing voor 'uiteenlopende overtredingen zonder gevaarzetting'.
Twee chauffeurs bleken echter onder invloed te zijn, schrijven de agenten. 'Tot onze verbazing troffen wij toch weer 2 bestuurders aan die onder invloed waren van drugs. Deze bestuurders zijn aangehouden om bloed af te nemen.' Er is nog geen uitslag van de bloedtest bekend. De chauffeurs hebben een rijverbod voor de duur van 24 uur gekregen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!