Huizen ontruimd bij brand in stomerij op Scheveningen

© Regio15
DEN HAAG - Op Scheveningen heeft maandagavond brand gewoed in een stomerij in de Stevinstraat. Uit voorzorg werden omliggende woningen ontruimd, bewoners werden opgevangen in Muzee Scheveningen. Meerdere eenheden werden opgeroepen om de brand aan de achterkant van het pand te blussen.
De brand brak rond 21.00 uur uit. Ongeveer twee uur later was de brand onder controle. De brandweer was daarna nog een paar uur druk met nablussen in de wasserij en het huis erboven. De omliggende woningen werden gecontroleerd en geventileerd.
Het huis boven de wasserij heeft behoorlijk veel brandschade en is onbewoonbaar verklaard. De bewoners van de andere huizen mochten later weer terug naar huis. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. 'De wasserette is zo beschadigd dat het lastig wordt te achterhalen. De brand heeft gewoed achter in het pand. Waarschijnlijk is die daar ook begonnen', zegt woordvoerder Berry Wasmus in Bob Staat Op.

Rookinhalatie

Twee agenten zijn door het ambulancepersoneel gecontroleerd vanwege rookinhalatie. Zij kregen rook binnen toen ze een bewoner in een rolstoel redden. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!