Oud-gemeenteraadslid Christine Teunissen tijdelijk aanvoerder Kamerfractie Partij voor de Dieren

Christine Teunissen van de Partij voor de Dieren
Christine Teunissen van de Partij voor de Dieren © Omroep West
DEN HAAG - Oud-gemeenteraadslid Christine Teunissen wordt tijdelijk de fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren (PvdD) in de Tweede Kamer. Ze vervangt daarmee in die functie Esther Ouwehand, zij legt haar taken tijdelijk neer en zal ook als Kamerlid vervangen worden.
Ouwehand schrijft in een verklaring op Twitter dat ze in overleg met haar huisarts heeft besloten om een stap terug te doen. Ze zegt dat ze last heeft van 'gezondheidsproblemen als gevolg van (aanhoudende) overbelasting'.
Daarom heeft ze besloten ziekteverlof te nemen. Dat betekent dat ze voor 16 weken vertrekt uit de Kamer, Eva Akerboom neemt plaats op de vrijgekomen zetel. Gedurende de periode van ziekteverlof zal Teunissen de fractie aanvoeren.

Voormalig gemeenteraadslid en senator

Het oud-gemeenteraadslid stond bij de verkiezingen van 2022 op de tweede plek bij de partij. Christine Teunissen was van 2014 tot 2018 gemeenteraadslid in Den Haag. Daarnaast was ze van 2015 tot 2018 en van 2019 tot 2021 senator in de Eerste Kamer.
Sinds 2021 is Teunissen Kamerlid voor haar partij. Eerder zat ze (in 2018) al enige tijd in de Tweede Kamer, toen verving ze partijleider Marianne Thieme die met ziekteverlof ging. Robert Barker nam toen het fractievoorzitterschap in de gemeenteraad over.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!