Spuigasten: oud-wethouder Rachid Guernaoui (Hart voor Den Haag) over start van strafproces

Rachid Guernaoui
Rachid Guernaoui
DEN HAAG - In het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM is zaterdag te gast: oud-wethouder Rachid Guernaoui (Hart voor Den Haag).
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in de corruptiezaak tegen Richard de Mos en Rachid Guernaoui van Hart voor Den Haag een bedrag van in totaal 113.000 euro aan donaties als verdacht bestempeld. Het gaat om donaties van Haagse vastgoed- en horecaondernemers aan de partij van Richard de Mos. In ruil voor de donaties zouden de oud-wethouders de ondernemers toegang hebben gegeven tot geheime informatie en ze een voorkeursbehandeling hebben gegeven, zo stelt het OM.
Precies drie jaar geleden zette een inval van de rijksrecherche de stad Den Haag op zijn kop. Rechercheurs vielen op dinsdag 1 oktober 2019 de woningen en werkkamers binnen van de wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui van Hart voor Den Haag. Ze bleken verdachten te zijn in een corruptieonderzoek. Op vrijdag 14 oktober, begint het langverwachte strafproces tegen De Mos en Guernaoui in de rechtbank in Rotterdam.
Spuigasten is een wekelijks actueel politiek radioprogramma van Den Haag FM. Elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur ontvangt Ivar Lingen zijn gasten. Volg het live op de radio via Den Haag FM, via het tv-kanaal of de online stream op denhaagfm.nl.
Luister via Spotify de laatste uitzending van Spuigasten terug.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!