Dit is er te doen tijdens de Haagse Popweek

© Pixabay
DEN HAAG - Den Haag barst van het muzikale talent. Golden Earring, DI-RECT, Goldband en Son Mieux staan aan de top van de Nederlandse acts. Maar er zijn ook genoeg beginnende muzikanten die zich willen ontwikkelen om uit te groeien tot een geslaagde artiest. Hier is aankomende week de perfecte kans voor. Van 16 tot en met 24 oktober worden er in de stad concerten en workshops georganiseerd door Popradar. Hier lees je wat er zoal te doen is, tijdens de Popweek in de herfstvakantie.
De feestelijke opening van de Popweek is vrijdag 14 oktober om 12:00 uur op de Grote Kerk. Hier zal beiaardier Gijsbert Kok liedjes vertolken van de Haagse artiesten Alison's Fall, Madhara en MOVNT OLYMPVS. Maar er is nog meer live muziek dit weekend. In de Grote Marktstraat zijn verschillende pop-up optredens, van hiphop tot rock en van klassiek tot Indie.

Workshops

Voor de jeugd zijn er ook leuke activiteiten. Als je tussen de 10 en 12 jaar oud bent en een instrument bespeelt, is dit wel wat voor jou. Zaterdag 15 oktober kan je een workshop bandcoaching doen. In een korte tijd ga je een bekende popsong studeren. Aan het einde van de middag worden de ingestudeerde liedjes in het radarcafé gespeeld voor de ouders en andere bezoekers.

Leer als artiest meer over social media

Voor artiesten die meer fan engagement willen op Spotify en social media en die meer willen weten over hoe je je voordeel kan halen uit het algoritme van Spotify, dan is het popradar gebouw op dinsdagavond 18 oktober de perfecte plek voor jou.
Tijdens deze workshop leer je hoe je je als artiest authentiek kunt presenteren op Spotify en social media. Na de presentatie ga je je bio (her)schrijven en een goede profielfoto maken. Ook schrijf je een pitch voor je aankomende single en krijg je hier feedback op.

Open Mic

Zaterdag 22 oktober kunnen artiesten tijdens de Open Mic Avond, een kwartier lang hun eigen nummers presenteren. Alle stijlen zijn welkom als het maar je eigen liedje is. Aanmelden kan via info2soundsonsaturday.nl.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!