Uittips Den Haag: gratis Solofestival, La DS, iAfrica Filmfestival en Japanse tuin is weer open

Foto ter illustratie: Matty Adame (Unsplash)
Foto ter illustratie: Matty Adame (Unsplash)
DEN HAAG - Heb je zin in een avond dansen en nieuwe mensen ontdekken? Dan kan je naar de eerste editie van het gratis Solofestival in Musicon. Heb je liever een avond de slappe lach? Dan moet je naar Hoender en Hop voor ComedyCity. Of ga naar de Japanse Tuin, die is eindelijk weer open. Lees hier alle uittips voor dit weekend.

Solofestival

Ben je ouder dan 18 en heb je wel zin in een feestje? Dan kan je vrijdagavond naar het gratis Solofestival in Musicon. Het festival is bedoeld om jonge mensen weer bij elkaar te brengen na corona. Het idee ontstond na een Jongerenstadslab, waarbij jongeren zeiden meer feesten te willen om nieuwe mensen te ontmoeten.
Er draait een DJ en er zijn optredens. Wil je erbij zijn? Meld je gratis aan via de site van het Solofestival.

La DS presents The Face Lift

Ook in het PAARD kan je zaterdag een feestje bouwen tijdens La DS, The Face Lift.
La DS was in 1989 de eerste House club van Den Haag die veel bezoekers trok uit Den Haag en omstreken. De club was vernoemd naar de Citroën DS cabriolet op het podium waar een DJ booth in was gebouwd. Tot 1997 kwamen hier de nachtbrakers, vrije geesten, dansliefhebbers en andere paradijsvogels.
La DS is nu terug in het PAARD. Zaterdag draaien eer vier dj's: Ramon en Paul Funk (beide oud residence dj's van La DS) en Dimitri en Isis (beiden bekend geworden door de RoXy).
Meer info over tickets vind je op de site van het PAARD.

Comedyavond

Heb je zin om te lachen? Dan kan je dit weekend naar ComedyCity boven café Hoender en Hop op de Grote Markt. In het café kan je elke vrijdag- en zaterdagavond naar een comedyshow.
Meer info vind je op de site van ComedyCity.

iAfrica Filmfestival

Ga je liever naar de film? Dan zit je dit weekend goed bij het Filmhuis en Concordia CC tijdens het iAfrica Film Festival. Het festival opent met de film JUWAA van de bekroonde filmmaker Nganji Mutiri.
Elk jaar staat een land of regio centraal tijdens het iAfrica Film Festival. Dit jaar is dit Congo. Om precies te zijn de Democratische Republiek Congo. Met de filmselectie krijg je meer inzicht over de geschiedenis, de cultuur en de economische inbreng van Congo. Er zullen ook films over andere landen worden vertoond. Naast film is ook een hedendaagse dansvoorstelling en Q&A’s met filmmakers.
Tijdens de zesde editie presenteert iAfrica Film Festival 5 speelfilms, 10 documentaires, 10 korte films, 2 animatiefilms, 1 concert, 1 dansvoorstelling en 1 tentoonstelling. Meer weten? Check de site van Het Koorenhuis.

Japanse tuin

Een tijd lang was de bijzondere Japanse Tuin op landgoed Clingendael dicht vanwege corona. Ook afgelopen voorjaar kon de tuin niet open, omdat er een sperwer zat te broeden. Maar dit weekend gaat de tuin weer voor twee weken open.
Dus geniet van de prachtige herfstkleuren en bijzondere bomen en planten.

Parkrun

Hardlopers kunnen dit weekend weer vol gas tijdens de Parkrun Zuiderpark. Het is een positieve, gastvrije en inclusieve ervaring waarbij er geen tijdslimiet is en niemand als laatste eindigt. Iedereen is welkom om mee te doen, of je nu loopt, jogt, rent, meehelpt als vrijwilliger of gewoon langs de kant staat.
De Parkrun vindt elke zaterdag om 9 uur plaats, het hele jaar rond, bij mooi en bij slecht weer. Ze verzamelen bij de Sportcampus. Registreer je eenmalig gratis, neem je barcode mee en rennen maar. Meer info vind je op de site van Parkrun.

You've got the Power!

Niet alleen het weekend begint vandaag, ook is het een week herfstvakantie. Maar je hoeft je niet te vervelen. In Museon-Omniversum kan je van 15 tot en met 30 oktober naar het festival You've got the Power!
Leer alles over Newton en Tesla. Wat weet jij al over warmte en licht? Kom naar een Science Show en het Discover Lab. Dans en beweeg erop los en leer over schone energie bij Ontdekstation SDG7. En wist je dat je ook uit appels energie kunt halen?
Nieuwsgier geworden? Check alle ins en outs op de site van One Planet.

Breaking the Walls Tour

Of je nou woont in het Statenkwartier of Transvaal, met de Breaking the Walls Tour doorbreek je onzichtbare muren tussen de wijken. In Den Haag wonen 130 nationaliteiten, met deze tour leer je meer over alle nationaliteiten die hier wonen.
Ga (met je eigen fiets) mee op rondleiding door de stad. Je kan de tour elke zaterdagmiddag doen. Hij begint om 11.00 uur bij station Hollands Spoor en duurt ongeveer 3,5 uur. Meer informatie vind je op deze site.

Salt Market Scheveningen

Struin je graag over marktjes, ga dan dit weekend naar de Salt Market, dé lifestylemarkt van Scheveningen. Verschillende kleine ondernemers hebben er een kraam.
Het is het laatste marktweekend van dit jaar. Je vindt de kraampjes op de Noordboulevard. Check de site van Salt Market voor meer info.

Rondleiding over Rampjaar 1672

1672 staat ook wel bekend als het Rampjaar van Nederland. Den Haag was het middelpunt van politieke ruzies en we werden aangevallen door andere landen. Het eindigde in een gruwelijke lynchpartij van politieke leiders zoals de gebroeders De Witt.
Maar waarom werd de Republiek eigenlijk aangevallen? Waarom kregen de gebroeders De Witt het zo zwaar te verduren? En had Prins Willem III hier iets mee te maken?
Wil je meer weten over deze geschiedenis? Doe dan een wandeling met het gilde en bezoek daarna de tentoonstelling over het Rampjaar het Haags Historisch Museum
De wandeling begint zondag om 13.00 uur bij het museum en eindigt bij Plaats. De route duurt zo'n 1,5 uur. De tour is nog tot en met 23 oktober te doen. Meer info vind je op de site van het Haags Historisch Museum.
Disclaimer: Op moment dat we dit artikel schreven, waren er voor de evenementen nog kaarten beschikbaar.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!