Fauteuils met boekenkast: hoofdconducteurs lezen voor in 'voorleeshuiskamer' op Den Haag CS

© NS
DEN HAAG - De hal van station Den Haag Centraal is zaterdag en zondag omgetoverd tot een 'voorleeshuiskamer'. Op het station zijn leesfauteuils, een kleine boekenkast, een tafeltje en twee stoeltjes neergezet om zo aandacht te geven aan het laatste weekend van de Kinderboekenweek. Hoofdconducteurs en servicemedewerkers van NS zullen de jonge stationsbezoekertjes uit de boeken voorlezen.
Er wordt niet alleen maar voorgelezen, maar er is ook een winactie. Op zowel zaterdag als zondag kunnen de kinderen hun naam en e-mailadres achterlaten. Daarvoor is een box beschikbaar in de voorleeshuiskamer. Elke dag wordt er een pakket met kinderboeken weggegeven.
Afgelopen donderdag werd op Den Haag Hollands Spoor voorgelezen. Dat was op een heel bijzondere plek, namelijk in de koninklijke wachtkamer. NS-medewerker Kevin heeft vanuit deze bijzondere locatie voorgelezen aan de kinderen van groep 6 van de Dr. J.A. Gerth van Wijkschool uit Laakkwartier.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!