Treinreizen met korting tussen Den Haag en Eindhoven blijft na succesvolle proef

De intercity van Den Haag naar Eindhoven
De intercity van Den Haag naar Eindhoven © NS
DEN HAAG - Wie tussen Den Haag en Eindhoven de trein pakt kan met flinke korting reizen op rustige momenten. De NS deed een proef met het 'Voordeel-ticket' en gaat dat houden op dat traject. De afgelopen maanden pakten ruim 4700 reizigers de trein met gemiddeld dertig procent korting.
De NS begon de pilot in maart, bedoeld om reizigers meer over de dag te spreiden. 'Zo worden treinen met veel lege stoelen beter benut en proberen we te drukke treinen te voorkomen', zei de NS destijds. En daarmee kan de reiziger flink wat besparen. Hoe rustiger de trein, des te hoger de korting, die kan oplopen tot 60 procent.
Op het traject Den Haag - Eindhoven reisden 4.744 reizigers met korting door een rustige trein te kiezen. Omdat het volgens NS een succes is gaan ze door met de korting. En ze onderzoeken of dit ook iets is voor andere trajecten.

Goedkoper reizen en meer spreiden

'Met NS Voordeel bieden we voor het eerst korting op maat per treinrit aan met als doel om het reizen met de trein goedkoper te maken en tegelijkertijd onze reizigers beter te spreiden over onze treinen. Reizigers die tijdens de pilot met dit e-ticket hebben gereisd, deden dat gemiddeld met 30 procent korting en met name de rustige momenten met hoge korting waren populair', aldus Tjalling Smit van de Raad van Bestuur.
Om te reizen met NS Voordeel is geen abonnement nodig. Wel moet je het ticket minimaal een dag van tevoren aanschaffen. Je plant de reis in de reisplanner in de NS-app of op ns.nl en ziet per vertrektijd of reizen met korting mogelijk is. Vervolgens koop je daar direct het NS Voordeel-ticket en ontvang je een e-ticket met QR-code om te kunnen reizen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!