Dichter bij de Dood in Het Woordenrijk

Begraafplaats Oud Eik en Duinen
Begraafplaats Oud Eik en Duinen © Marjon van der Vegt
DEN HAAG - In Het Woordenrijk aandacht voor Dichter bij de Dood met Marjon van der Vegt. Het poëzieprogramma is voortaan tussen 13-14 uur te horen op Den Haag FM.
Op 2 november is het Allerzielen, de dag na Allerheiligen (en twee dagen na Halloween) – van oorsprong een gedenkdag uit de katholieke kerk. Op begraafplaats Oud Eik en Duinen wordt daar al sinds jaren vorm aan gegeven door bij kaarslicht in de avond poëzie voor te dragen door een keur aan Haagse dichters. Marjon van der Vegt, zelf dichter, organiseert Dichter bij de Dood en komt langs om hierover te vertellen.
Het Gedicht van de Week komt van Edith de Gilde en er is protestpoëzie van de Dichter des Vaderlands Lieke Marsman nav de gebeurtenissen in Iran.
Tevens hoor je de literaire agenda en tussendoor veel nieuwe Nederlandstalige liederen.
Het Woordenrijk is een radioprogramma over poëzie en literatuur, elke zondag van 13 tot 14 uur. Het werd in 2012 opgericht door Harry Zevenbergen en wordt tegenwoordig gepresenteerd door Adrienne van de Nieuwegiessen en Ricco van Nierop.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!