Extinction Rebellion blokkeert zaterdag de Utrechtsebaan

Demonstranten van Extinction Rebellion op de A12
Demonstranten van Extinction Rebellion op de A12 © Regio 15
DEN HAAG - Voor de derde keer blokkeert actiegroep Extinction Rebellion zaterdag om 12.00 uur een deel van de Utrechtsebaan om aandacht te vragen voor klimaatverandering. 'We verwachten een aantal honderd demonstranten. Maar het zouden er zomaar meer kunnen zijn', zegt acteur en activist Sieger Sloot in Bob Staat Op.
De actiegroep wil dat de overheid stopt met het subsidiëren van de fossiele indrustrie. 'Jaarlijks gaat daar 17,5 miljard euro naartoe. Dat vinden een astronomisch bedrag. En drie keer zoveel als er gaat naar de oplossing van het klimaatprobleem. Dat is dweilen met de kraan open', vindt Sieger. 'Het is een politieke keuze, ze kunnen er mee stoppen.'
En daarom gaat Extinction Rebellion opnieuw de Utrechtsebaan blokkeren. Het is voor hun een symbolische plek tussen de huidige Tweede Kamer en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

'Andere routes voor het verkeer'

'We hebben de plek gekozen om dat die al eerder afgesloten is geweest, dus er zijn andere routes mogelijk voor het verkeer. We hebben het goed voorbereid.' Dat het overlast gaat geven is Sieger zich van bewust. 'Maar dat valt in het niet bij het ongemak van de gevolgen van klimaatverandering', zegt hij.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!