VVD'er Ockje Tellegen verlaat definitief Tweede Kamer om burn-out

Ockje Tellegen
Ockje Tellegen © VVD
DEN HAAG - VVD'er Ockje Tellegen verlaat definitief de Tweede Kamer. De Haagse politica heeft last van een burn-out. Het Kamerlid zit al sinds februari ziek thuis en heeft vrijdag Kamervoorzitter Vera Bergkamp laten weten niet terug te zullen keren.
In haar eigen bericht op Twitter, benadrukt Tellegen voor haar eigen welzijn te kiezen met haar besluit. 'Het Kamerlidmaatschap is topsport en vereist dat je heel goed weet wat je nodig hebt om het werk te kunnen doen en volhouden.' Ze hoopt dat dat andere Kamerleden 'mijn verhaal - en dat van inmiddels een aantal andere collega's - ter harte zullen nemen'. Parlementariërs moeten 'met zijn allen overeind' blijven, en 'elkaar enigszins heel' laten.
Tellegen was naast Kamerlid ook ondervoorzitter. Ze zit al maanden ziek thuis, en zegt dat 'het doel van mijn ziekteverlof, namelijk beter worden om uiteindelijk weer gezond terug te keren naar de Tweede Kamer, mijn werkelijke herstel in de weg stond.' Steeds als iemand vroeg wanneer ze terug zou keren, of mensen 'in en rond' de Tweede Kamer contact zochten, voelde ze paniek.

'Accu was compleet leeg'

De liberaal tekent op hoe ze eerder dit jaar in elkaar zakte, en volledig vastliep. 'De accu was compleet leeg.' Ze hoopt dat haar besluit om niet terug te komen van ziekteverlof eindelijk tot een einde aan de pijn zal leiden. Tellegen zat sinds september 2012 in de Tweede Kamer en hield zich onder meer bezig met de zorg.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!