Den Haag FM verhuist van Amare terug naar Centrale Bibliotheek

© Martijn Beekman
DEN HAAG - De radiostudio van Den Haag FM verhuist maandag weer terug naar de Centrale Bibliotheek aan het Spui. De studio kreeg de afgelopen maanden onderdak in cultuurcomplex Amare aan het Spuiplein. De radiostudio moest vertrekken uit de bieb, omdat die werd verbouwd.
Maandag verhuist de radiostudio van Amare naar de bieb. De studio wordt woensdag opgeleverd. Donderdag zal Bob Brinkman met zijn ochtendshow Bob Staat Op weer voor het eerst te horen zijn vanuit de bibliotheek.
De uitzendingen van Den Haag FM gaan ondertussen gewoon door. Zo komt de ochtendshow Bob Staat Op tijdelijk vanuit onze studio in Ypenburg.

Metamorfose

De Centrale Bibliotheek onderging de afgelopen maanden een metamorfose. De reden was de veranderende functie van de bibliotheek.
Impressie Centrale Bibliotheek Den Haag
Impressie Centrale Bibliotheek Den Haag © Architectenbureau Mecannoo
Het aantal uitleningen van boeken daalt de laatste jaren, maar het aantal bezoekers stijgt. Zij komen naar de bieb om te studeren, cursussen te volgen of voor andere ontmoetingen. In de vernieuwde bibliotheek aan het Spui zijn dankzij de verbouwing meer studie- en ontmoetingsruimten.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!