Demonstranten Extinction Rebellion aangehouden na blokkeren Utrechtsebaan

Demonstranten Extinction Rebellion aangehouden na blokkeren Utrechtsebaan
Demonstranten Extinction Rebellion aangehouden na blokkeren Utrechtsebaan © Regio15
DEN HAAG - Een groep demonstranten van Extinction Rebellion heeft zaterdagmiddag de Utrechtsebaan in Den Haag geblokkeerd. Een nog onbekend aantal mensen is daarbij aangehouden en de A12 richitng Utrecht is een tijdje dicht geweest. De demonstranten hadden spandoeken bij zich met daarop boodschappen tegen het verstrekken van subsidies aan fossiele energie.
De demonstratie begon zaterdag om 12.00 uur. Het is de derde keer dat Extinction Rebellion de A12 blokkeerde. Voor die weg wordt gekozen omdat die tussen het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de tijdelijke locatie van de Tweede Kamer loopt. Met de demonstratie wil Extinction Rebellion eisen dat de regering stopt met het subsidiëren van fossiele brandstoffen.
Rondom de demonstranten verzamelden zich een groot aantal politieagenten. Volgens een woordvoerder van de politie mogen de demonstranten de weg niet blokkeren en worden ze gesommeerd om naar het Malieveld te vertrekken. Rond 13.30 meldde de politie dat een aantal mensen is aangehouden omdat zij weigerden naar het Malieveld te vertrekken om daar te demonstreren. Het is niet bekend om hoeveel aanhoudingen het gaat.

Weg deels dicht

Als gevolg van de demonstratie was de A12 een korte tijd helemaal dicht, maar inmiddels kan het verkeer weer van alle rijstroken gebruik maken. De gemeente Den Haag noemt het blokkeren van de weg 'levensgevaarlijk'.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!