ADO wint voor tweede keer op rij, Verheydt opnieuw trefzeker

Thomas Verheydt
Thomas Verheydt © ADO Den Haag
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft voor de tweede week op rij gewonnen van een Brabantse ploeg. In Breda stapten Dirk Kuijt en zijn mannen met een 1-2 overwinning op zak van het veld. Na een vroege achterstand draaide Thomas Verheydt met twee treffers de wedstrijd om.
ADO Den Haag trof met NAC Breda een tegenstander die, net als ADO, nog niet het seizoen beleeft waar het op voorhand op had gehoopt. De Hagenaren begonnen de tweede periode als de nummer vijftien van de ranglijst, terwijl NAC vijf plaatsen hoger te vinden was.
Voor Gylermo Siereveld was het treffen in het Rat Verlegh Stadion een bijzondere. De 20-jarige verdediger maakte deze zomer de overstap van ‘de Parel van het Zuiden’ naar de Hofstad en mag zich inmiddels basisspeler noemen. Met Jordy Wehrmann een linie voor zich, die de vervanger was van de geschorste Dhoraso Klas, hoopte hij zijn oud-werkgever pijn te doen.

Uit de startblokken

Het werd een begin om snel te vergeten voor de bezoekers, want na iets meer dan twee minuten opende Jort van der Sande de score. Pijnlijk voor Dirk Kuijt en zijn mannen, die nog zo knap met 0-1 wonnen van FC Eindhoven vorige week. Een tweede zege op een Brabantse ploeg op rij leek, terwijl het juist zo goed aan de tweede periode wilde beginnen, ver weg.
Thomas Verheydt kroonde zich vorige week tot matchwinnaar door zijn derde treffer van het seizoen te maken. Na een lastige seizoenstart lijkt het er inmiddels op dat hij zijn vorm van vorig seizoen weer te pakken heeft. De 1-2 voorsprong bij rust was volledig aan hem te danken.

Verheydt zweeft

Bij beide doelpunten van ‘het Beest van Den Haag’ waren buitenspelers Xander Severina en Amar Catic betrokken met een uitstekende voorzet. ‘Verheydt-airlines’ zweefde door de lucht en sloeg zijn hoofd trefzeker tegen de bal, waarmee hij niet alleen zijn vierde, maar ook zijn vijfde treffer van het seizoen maakte.
Diezelfde Verheydt completeerde op slag van rust bijna zijn hattrick. Een in het geel geklede NAC-speler stak daar echter een stokje voor door het standbeen van de Haagse topscorer onderuit te schoffelen. Het bleef akelig stil, want ook de thuissupporters vreesden het ergste. De verkeerde inschatting van scheidsrechter Edwin van de Graaf werd dus uiteraard met gejuich ontvangen.

Aluminium houdt NAC in leven

Saai was het na rust allesbehalve. NAC maakte haast, maar zag de Hagenaren wel de grootste kansen creëren. Nadat Severina een snoeiharde pegel al uiteen zag spatten op de paal, raakte hij met 65 minuten op de klok opnieuw het aluminium. Ditmaal bracht de paal redding voor doelman Roy Kortsmit. ADO streed voor iedere meter.
NAC kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en had niets te verliezen. Met de steun van de fanatieke B-side in de rug werd de druk op de Haagse verdediging opgevoerd en was de opdracht die Kuijt aan zijn ploeg gaf simpel: trek deze krappe voorsprong over de streep. En met succes, want voor de tweede week op rij werd een Brabantse ploeg door ADO verslagen.

Goed begin tweede periode

ADO is uitstekend begonnen aan de tweede periode en klimt op de ranglijst over NAC heen. Volgende week vrijdag treft het een ploeg die vrijdagavond ook wist te winnen. De Graafschap, dat Jong FC Utrecht met 2-0 versloeg, komt in Den Haag op bezoek.
Maar eerst reist Kuijt met zijn ploeg af naar Rijssen. Aanstaande dinsdag is derde divisionist Excelsior '31 de tegenstander in de KNVB Beker.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!