Supermodel Prianka wint internationale missverkiezing: 'Ik kan het niet echt geloven'

Prianka Raghoe
Prianka Raghoe © Mrs Netherlands Universe
DEN HAAG - Prianka Raghoe (25) uit Den Haag mag zich een jaar lang 'Super Model Universe' noemen. In Bulgarije won ze de internationale missverkiezing. Zelf moet ze nog erg wennen aan de titel: 'Ik kan het niet echt geloven wat er net is gebeurd.'
De Haagse was onlangs gekroond tot Super Model Universe Nederland 2022. Hierdoor mocht ze een gooi doen naar de mondiale titel namens Nederland.
'Wat een geweldige ervaring, die ik nooit zal vergeten. Bedankt aan al mijn vrienden en familie voor alle steun en voor hun geloof in mij. Ik ben super dankbaar', zegt ze.

Geen ervaring

Bij een missverkiezing moeten de kandidaten ook altijd voor een goed doel uitkomen. 'We hebben goede doelen ondersteund in dat halfjaar. Zo heb ik kleding en schoenen verzameld voor vrouwen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld. Dit sluit aan bij mijn opleiding en waar ik voor sta. Dus ik dacht: dit doe ik sowieso. Met heel met hart en ziel heb ik dat gedaan', zei ze eerder in het programma Vrijmibo van presentator Elias van Hees.
Prianka had geen ervaring als model. Voor haar was school - een opleiding tot sociaal werker - en hard werken in haar jeugd belangrijk om onafhankelijk te kunnen zijn. Ze zag een advertentie op Facebook voor de missverkiezing en heeft zich vervolgens opgegeven: 'Ik wilde gewoon iets voor mezelf doen. Ik heb wel altijd gezegd: 'Later wil ik model worden.' Je bent nooit te laat om je dromen te volgen en het heeft mooi uitgepakt.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!